Konec rozškrábaných pupínků od komárů!

Dospělý člověk se ještě dokáže v noci vzchopit, komára zabít a třeba se ubránit nějakému tomu štípanci. Pakliže však máte děti, víte dobře, že děti mají hluboký spánek, ve kterém je zpravidla bzučení komára nevzbudí a když ano, tak jen na moment a ony nevědí, co se vlastně děje. Ráno se pak budí s kousanci a vy musíte situaci řešit, protože je vám jasné, že by štípanec rozškrábaly během chvíle. Takže můžete buď sáhnout po chemikálii z lékárny nebo si vyrobíte sami něco, co zaručeně zabírá.
Receptů na internetu najdete určitě mnoho a je jen na vás, na kterou radu dáte. My vám přinášíme tu, která nám přišla velmi zajímavá, jednoduchá a účinná.
sající komár.jpg
Nejprve si připravte všechny ingredience (a udělejte to včas, ať neblázníte, až budete pokousaní):
·         30 ml mandlového oleje
·         1 kávovou lžičku levandule (sušené)
·         ½ kávové lžičky třapatky (sušené)
·         malý cedník s velmi jemnou strukturou
·         nádobku na uchování výrobku
Není to tak těžké, jak to vypadá, tak hurá do toho!
1.      Všechny bylinky si připravte v sušené variantě, protože z nich lépe uvolníte účinné látky a nemají takový objem. Pokud máte nesušené, určitě budete muset dát větší množství kytiček, abyste dostali všechny účinné látky do roztoku.
2.      Tedy nyní vmíchejte bylinky do mandlového oleje a nechte v něm stát minimálně deset dní, aby se všechny látky do olejíčku dostaly.
3.      Přeceďte roztok přes cedník a květy vyhoďte. Ponechejte si pro další použití výhradně olejíček.
4.      Nezapomeňte se podívat na trvanlivost mandlového oleje. Podle toho totiž určíte trvanlivost vašeho kouzelného roztoku proti svědění štípanců od komárů.
květy v olejíčku.jpg 
Jakmile se vám stane, že vás nějaká ta komáří potvora ďobne, ihned namažte místo a zajistěte sobě či svým dětem okamžitou úlevu. Kromě toho, že vám hned od svědění olejíček pomůže, můžete se spolehnout, že je čistě přírodní, a tedy nebudete do těla svého či svých dětí posílat již v takto chemickém světě ještě další chemikálie.