Chcete – li něco originálního, vyzkoušejte tekutou tapetu

Úprava zdiva interiérů doznala za posledních sedmdesát let významných změn. Zajímavé by bylo do té historie trochu nahlédnout a zmínit se o těch nejzajímavějších krocích. Zpočátku šlo o vápenné omítky a vápno také hrálo významnou roli v obydlích chudých venkovských rodin, jistou výjimkou byla šlechta, která si mohla dovolit výjimečná mistrovská díla v podobě obrazů, tapisérií (gobelínů) a textilních tapet.

moderní byt

Později se v době průmyslové revoluce začaly v domácnostech objevovat první malířské barvy a někteří pamětníci možná ještě pamatují dobu, kdy se malovalo po zdech s gumovými válečky, vytvářejícími ozdobné motivy. Éra válečků padesátých a šedesátých let byla vystřídána papírovými tapetami a ty pak časem doplnily tapety vinylové. Dnes je trh zaplaven oběma typy tapet a někteří lidé je stále považují za běžný standard.

My bychom vám však rádi představili tapety tekuté, zcela principiálně odlišné od těch dvou předchozích variant. Ve skutečnosti se jedná o sypkou směs přírodních materiálů (kousků bavlny, vlny, hedvábí, celulózy a dalších složek), která se ředí s vodou a nanáší na povrch pomocí stěrky, špachtle, hladítka atp.

interiér obývacího pokoje

Výhody tohoto řešení vyplývají z několika vlastností: zejména jde o přírodní složení, takže je lze využít i pro malé děti nebo alergiky. Dále tu máme velmi různorodé barevné varianty, umožňující nesmírnou kreativitu, v podstatě zcela bez omezení na různé typy prostor v domácnostech, kancelářích, restauracích, společenských halách a sálech a kdekoli jinde, kde chcete docílit zajímavého efektu v souladu s okolním prostředím. Výhodné je zejména tekutou tapetu Colortap sladit s malbou bílou či v pastelových barvách, vytvářet různé geometrické obrazce (oblouky, elipsy a další křivky) a navazovat je na bytové doplňky, jako jsou závěsy, záclony či textilní rolety den a noc.